Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Европейската агенция по лекарствата (ЕАЛ) започна оценка на молбата ваксината Comirnaty („Комърнати“) срещу COVID-19 да бъде разрешена за деца на възраст от 12 до 15 г.

„Комърнати“ е препарат за предотвратяване на коронавируса. Произвежда се от „Пфайзер“/„Бионтех“. В момента използването му е одобрено за хора от 16-годишна възраст нагоре. Ваксината съдържа информационна РНК (иРНК), получаваща сигнали за производство на шипов протеин, който се съдържа във вируса SARS-CoV-2. Лекарството подготвя тялото за защита срещу този вирус.

На „Комърнати“ ще бъде извършена ускорена оценка на данните, изпратени от разпространяващата я компания. Сред тях са и резултатите от продължаващо и в момента мащабно клинично изследване на хора от 12 г. нагоре Целта е да се реши дали да бъде препоръчано разширяване на индикацията. Мнението ще бъде изпратено до Европейската комисия, която ще вземе окончателното правно обвързващо решение, приложимо във всички страни членки на ЕС.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.