На Разпети петък включване на премиера в оставка Бойко Борисов от дома му в Банкя нямаше, но тази липса беше компенсирана от кратко, но динамично, живо предаване пред къщата. Партийни активисти, младежите на ГЕРБ, предвождани от лидера си и доскорошен зам.-министър на външните работи Георг Георгиев, се събраха отпред, за да бранят Борисов от терор. Повечето от присъстващите за по-голяма убедителност бяха и с тениски с лика на премиера с оставка.

Георгиев обяви, че тече гнусна и безбожна провокация, но обяви, че дори и на ден като днешния, в който трябва да сме смирени и вгледани с себе си, младежите на ГЕРБ бързо се организирали.

Нямало да има агресия, но и "нашата глава повече няма да е склонена", каза още Георг Георгиев в краткото си, излъчвано наживо във фейсбук слово.

"Тече подготовка за поредна гнусна и безбожна провокация от страна на обичайните заподозрени в Банкя. В хода на деня разбрахме, че тече подготовка за поредна гнусна и безбожна провокация от страна на обичайните заподозрени – разпопения поп, една бивша премиерка, кандидат за президент на една от опозиционните партии. Хора, които са известни със своето грозно и дръзко поведение. Хора, които освен да идват пред домовете на хората, да ги тероризират и тормозят, друго не правят. Тези същите хора трябва да знаят, че дори в ден като днешния – ден за смирение, в който всички трябва да сме със семействата си, вгледани към себе си и духовното, ние се организирахме много бързо.

“Достатъчно експедитивни сме, за да покажем, че няма да се допуска този терор. Няма да продължи издевателството над хора, техните семейства и деца. Една година вече стига. Една година ги търпяхме, една година бяхме толерантни, една година показвахме онова възпитание, което приляга на хора, управляващи, хора, които съзнават какво означава отговорност. От днес нататък същите тези трябва да знаят и да си дават сметка, че всеки път, в който дръзват да тероризират, защото това е терор, ще се сблъскат с това.

Онова, коета ще срещнат срещу себе си няма да е агресия, но нашата глава повече няма да е склонена. Ние сме много толерантни, много сме добри, но имаме своя предел. Това ще се повтори, ако те тръгнат по същия начин към нас", рече младежкият лидер на ГЕРБ като за Борисов той говореше като "нашият председател".

Сюжетът има своята предистория, при която на няколко пъти противници на Борисов идват на протест пред дома му в Банкя. Сред основните участници са Дионисий, Ренета Инджова, някои от майките от "Системата ни убива" и т. н., част от които споменати, макар и не поименно, и от Георгиев. Последната подобна сбирка беше малко преди парламентарните избори, на нея беше разпънат и черен чаршаф, а по мегафон се чуваха обидни реплики към Борисов. След това от ГЕРБ попитаха Синода и дали Дионисий е техен служител, а от другата страна се оправдаха, че не е, че има наложена забрана за извършване на богослужение и той не може да бъде изразител на становища на Българската православна църква.

Днес информация за подобни акции "на терор" пред дома на Борисов в Банкя нямаше.