Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"България е приятел, съюзник в НАТО и стратегически партньор."

Това се казва в изявление на посолството на САЩ у нас, публикувано на страницата на мисията във фейсбук.

Подкрепата към страната се подчертава с още едно изречение.

"Ние твърдо подкрепяме суверенитета на България и още веднъж заставаме заедно с нея срещу злонамерени действия на нейна територия."

Вчера България изгони още един руски дипломат.

Ден по-рано, в сряда, прокуратурата обяви, че има подозрения за руска следа в четири случая на взривени оръжейни складове у нас през годините.

"При четири случая на взривове на складове с боеприпаси у нас в последните 10 години има сходство", съобщи на брифинг тогава Сийка Милева, говорител на главния прокурор. Работи се върху хипотеза, че взривовете са умишлени, с цел да се ограничи износа на оръжейната компания ЕМКО на Емилиян Гебрев, добави Милева. По-късно от ЕМКО посочиха разминавания във фактите, изнесени от прокуратурата. И попитаха какво е правила прокуратурата през годините и дали не става дума за евентуално прикриване на "нещо, свързано с дейността на руските специални служби в България вече няколко години и какви биха били причините за това?"

Прокуратурата в България обяви, че се активизира след като Прага и Москва сериозно обтегнаха отношенията си, след изгонването на 18 руски дипломати. Поводът - следи, които отвеждат към участието на двама руски агенти при взривяване на складове с боеприпаси в Чехия през 2014 г. Двамата са заподозрените и за участие в опита за отравяне с новичок на двойния агент Сергей Скрипал, както и на българския оръжеен търговец Гебрев.  

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.