Слави Трифонов е човек, който е показал, че държи на думата си. По-важно е да видим дали ще се свърши работа, а не кой ще я върши. Това каза в интервю за бТВ рапърът Христо Петров, известен като Ицо Хазарта. Той представи и новата си песен „Само споко“.

„Най-простият въпрос, който от месеци наред е задаван, е защо така се провалихме с ваксините. Защо сме на последно място в Европа по брой ваксинирани според всички статистики, според всички класации? Обикновено отговорът идва няколко дни по-късно във „Фейсбук“ и той е: „Участъкът от Стара Загора до Чирпан стана перфектно“.

„Вярвам, че когато директните отговори са честни, дори и да не са много за гордост, са за предпочитане. И е хубаво тези, на които се задават тези въпроси, да отговарят“, коментира той.

Попитан какво смята за влизането на „Има такъв народ“ в политиката, Ицо Хазарта обясни, че се познава със Слави Трифонов от 20 години и впечатленията му за него са като за човек, който си държи на думата.

„Предпазлив съм към това да давам оценки за неговите действия, понеже дотук той и неговите хора си изпълняват обещанията. Дали ще бъдат добри политици - времето ще покаже“, каза той.

На въпрос как си представя един министерски съвет от сценаристи, рапърът отбеляза, че не е правилно да се поставят етикети на хората.

„По същата логика може да попитаме нормално ли е да има военен пилот или пожарникар, или охранител. Стига той да има качества, защо не. Тези сценаристи, за които говорите, аз познавам една част от тях, те са интелигентни хора. Добре е да видим какво ще свършат. Като цяло аз вярвам, че е по-важна свършената работа, а не кой я е свършил“, смята Ицо Хазарта.

Рапърът каза, че не може да влиза в ролята на говорител на някого, но всеки избирал своя начин на общуване, провокиран от питането как гледа на отказа на Слави Трифонов да дава интервюта пред медии.

„Вярвам, че да даваш ясни и честни отговори е знак на уважение към обществото“, добави той.