Публицистичното предаване "Денят с Веселин Дремджиев" се завръща в ефир още днес - на 26 април. Това съобщи лично водещият на програмата в своя фейсбук профил преди около час. Освен това телевизията започва отново да излъчва и своите новинарски емисии от този следобед. 

"Денят" се завръща в ефир днес, 26 април. Благодарим на всички за подкрепата и оценката!", написа Дремджиев. 

Все още обаче не е ясно дали това е временно положение или "Розенфелд и Ко" - компанията собственик на ТВ+, е успяла да реши проблемите си с "Булсатком". 

Припомняме, че в петък стана ясно, че кабелният оператор не е осъществявал плащания за съдържанието на телевизията в продължение на няколко месеца. Репортерите, редакторите и техническият персонал на телевизията бяха пуснати в престой до края на месеца, поради временния недостиг на финансов ресурс". 

"За момента "Розенфелд" АД няма финансов ресурс. Лично аз се надявам проблемът да бъде разрешен, разговаряме с разпространителите на телевизионните ни канали, които имат просрочени задължения", заяви тогава пред Клуб Z Милена Данева - програмен директор на ТВ+.

По-късно пък Веселин Дремджиев публикува и позицията на "Булсатком" по въпроса:

"Ние сме жертва на изнудване и 9 месеца TV+ отказва да води конструктивни преговори с новото ръководство на компанията."

"Конструктивно" е нещо субективно. Има един съществен факт - между двете компании има действащи договори за разпространение с ясни условия вътре. Преговори може да има за бъдещи периоди, но има действащи договори, получена услуга, фактурирана услуга, която съответният оператор е предоставил на абонатите си... всеки може само да го тълкува", коментира тази позиция Данева.