"Локомотив" (Пловдив) победи "Левски" на "Лаута" в мач от предпоследния кръг от първата фаза на шампионата - 1:0. Голът реализира Кристиан Илич в 49-ата минута.

"Смърфовете" запазват разликата от пет точки до третия ЦСКА-София, а "сините" са девети, вече на 6 т. от седмия "Черно море". В неделя "Левски" играе с ЦСКА-София, след което Първа лига се разделя за втората фаза.

"Локомотив" имаше превъзходство на стадиона си срещу своя съперник, който изглежда все по-обезверен. В трети пореден двубой "Левски" не може да вкара гол. Край страничната линия отново не беше треньорът Славиша Стоянович, който се възстановява от COVID-19.

Локо пропусна да открие през първото полувреме, но личеше, че това е въпрос на време. Илич вкара в 49-ата. Последваха ситуации, при които "черно-белите" можеха да решат всичко, но подходиха небрежно. Запомнящ се пропуск направи Димитър Илиев.

И "Локомотив" едва не изпусна победата. В последните секунди на добавеното време Насиру Мохамед изтърва златна възможност да изравни с глава след центриране на Мартин Петков.

По-рано днес ЦСКА-София разгроми последния "Монтана" с 6:0. Головете са дело на Мено Кох, Тибо Вион (преди почивката), Греъм Кери, Юрген Матей и два на Жорди Кайседо в края.