Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

ДПС изключи от парламентарната си група двама депутати, избрани с преференция. Гюнай Хюсмен и Муса Палев нарушили джентълменското споразумение да се откажат от местата си в Народното събрание.

Айде, бе.

За първи път виждам толкова НЕ скандално разцепление в ДПС. Без обвинения, без анатеми и клеймо за цял живот, без грозни пресконференции, които екзактно да ни покажат предателите. Просто, тихо и кротко изявление в кулоарите (от зам.-председател на ДПС, забележете, дори не от Местан), че Хюсмен и Палев не са джентълмени.

Извинете нелюбезния ми изказ, ама английският парламент ряпа да яде! ДПС го удари в земята направо!

И понеже у мен за жалост няма нищо английско, тутакси ми хрумнаха едни чисто български (не)конспиративни теории. То понякога е достатъчно човек просто да си спомни...

Помните ли например как първото правителство на ГЕРБ просъществува три години и кусур (казано на чист английски), при това... в малцинство? Тогава хората на Бойко Борисов в парламента бяха 117. Но подкрепени от достатъчно независими народни представители, напуснали РЗС и един бивш син депутат – Венцислав Върбанов. Общо шест гласа. Повече от достатъчни за да крепят кабинета.

В наши дни ГЕРБ (84), реформаторите (23) и АБВ (11) имат 118 депутати. Плюс подкрепа от Патриотичния фронт, която напоследък е под въпрос.

В тази ситуация управляващата коалиция се нуждае от някакви си три гласа, за да е сигурна, че ще остане на власт. И съвсем (не)конспиративно точно толкова са и независимите депутати – Анна Баракова, както се казва, случайно напусна ББЦ, а Хюсмен и Палев – не чак толкова случайно бяха натирени от ДПС!

Като се имат предвид клетвите и молбите на Бойко Борисов ДПС да не го подкрепя, напускането на двамата депутати от Движението просто изглежда твърде удобно. Те хем не са джентълмени, хем кой знае защо евентуалната им подкрепа за ГЕРБ чудесно ще обслужва тезата на ДПС, че Патриотичният фронт няма място във властта. Защото при налична подкрепа от 121 гласа – Борисов просто вече не трябва да съобразява програмата си със Симеонов и Каракачанов.

Пък и поне на думи ДПС отново няма да е във властта. Няма дори да я подкрепя в зала. А и в ГЕРБ ще са невинни, ако Хюсмен и Палев внезапно се превъзпитат и ударят по едно джентълменско рамо на кабинета!

Пък дали двамата бивши депесари „не могат да водят изобщо“ разговор за подкрепа на правителството, а ще гласуват само в интерес на избирателите си, както се кълнат, предстои да видим...

По теорията на гласуването им ще ги познаем.

Ключови думи

Коментари

Развеселен

сигурно е така. Но какво предпочитате? Да зависим от фашисткия патриотичен фронт?

ЮДА

ТО ГЛУПАКА ВИНАГИ Е РАЗВЕСЕЛЕН ТЪЙ КАТО НЕ ОСЪЗНАВА ЧЕ Е ГЛУПАК

Развеселен

а Юда си остава Юда ;)

д-р Петроff

Комбинация точно в стила на КОЙ.

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

Браво, Аврамова, много точно казано!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.