Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Избирането на Слави Бинев за шеф на комисията по кулутрата на НС предизвика буря от негодувание в социалните мрежи. Част от критиките идват от хора, които декларират, че са гласували за Реформаторския блок или пък, че са били съгласни с приобщаването на Патриотичния фронт към управляващото мнозинство, но сега са разочаровани.

Ето и някои от коментарите в мрежата:

"Архонт Слави Бинев да ти стане шеф на комисията по култура, ей така, между другото -  държавата ти е БИАД".

За филмовия режисьор Виктор Чучков случилото се е унижение. "Ако приемем този факт, означава, че приключваме със своето достойнство. Моля хората от Реформаторския блок, за които гласувах, да се замислят какво допускат в тази коалиция и конкретно в този случай. НЕ ЧУХ КАКВО КАЗАХТЕ".

"Това назначение, за съжаление, показва попфолк мисленето на властта за културата. Всичко друго им се струва глезотия, елитарни въздишки и глупости".  Мнение на театралния режисьор Иван Добчев пред "Площад Славейков".

"Скандалният архонт е плод на мъчителния компромис за подкрепата на расистите от ПФ. Слушайки вчерашното интервю с Валери Симеонов си мисля, че жертването на културата няма да помогне особено на г-н Борисов, защото диагнозата там е много по-тежка". Това  е предупреждението на културолога Ивайло Дичев за цената на подкрепата за правителството от Патриотичния фронт.

Слави Бинев като член на "Атака".

Режисьорът Виктор Божинов, цитиран от "Площад Славейков", също коментира новината като "терминална" - "Слави Бинев! Наистина се замислих да напусна тази клета държава! Преслава – шеф на Операта, Фики Стораро – директор на Народния театър!"

"Да се възмущаваш от кандидатурата на Орхан Исмаилов за зам.-министър на отбраната, а след това да предложиш Слави Бинев за шеф на комисията по култура, си е чисто ходене по голяма нужда. За този резил пряка отговорност носят Каракачанов и Симеонов". Това е мнението на Тома Биков, политически анализатор.

Предизборен плакат от 2007 г., когато колоритният политик беше кандидат за кмет на София.
Ключови думи

Коментари

ДОКАЗАНАТА МУТРА ЩЕ УПРАВЛЯВА КУЛТУРАТА...ЕГАТИ ДСЪРЖАВАТА?!

АЗ

Защо бе хора, това е същото като да сложиш Мутрата за премиер, физкултурника за министър на МВР, Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Да изреждам ли още- Калинка Илиева във Фонд "Земеделие", Харизанов в "Напоителни системи"

гейзер

българи - трябва да ни затрият от земята; защо не врите и кипите срещу Орхан исмаилов, ами пак срещу българин, я вървете вие в парламента, що стоите и мрънкате отвън, щото по-лесно е да мрънкаш, отколкото да свършиш нещо полезно. Софианци - как се чувствате с новия си областен - ха недоволствайте там, ще ви запушат и очите и устата с по някоя турска лира, това е то.

Развеселен

ами да, така е. Къде са всички, които държаха шибаните фашаги от Патриотичния фронт да са във властта? Това е прекият резултат от това.

оракул

Истината обаче е че ПФ предложи Слави Бинев за председател на Комисията по европейските въпроси и контрол на еврофондовете Само че Тиквата - Нарцис я даде на послушкото от БДЦ Светлин Танчев Вярвате ли че Борисов ще допусне някой да го следи дали няма да дялка от еврофондовете

ЮДА

до аз А допустимо ли е доказана мутра да е министър председател С КАКВО МУТРАТА ИЗГОНЕНА С КАМЪНИ Е ПО ДОБРА - ЗАЩОТО Е ЧЕЛА;ВИНЕТУ; ЛИ

размишление

това е принципа на ББ - всеки там, където най-малко разбира(където не му е мястото) и ако може свой човек

????

Извинявам се много, ама това е абсурдно! Защо чак сега? Защо показваме принципност, ама към някакъв безобиден фарфарон, който "не ни страхува". Къде беше така наречената интелигенция, когато 4 години ни управляваше един очевиден простак, манипулатор, престъпник, сатрап, мафиот и самовлюбен пуяк???? Тогава им трепереха шушоните, а трябваше да крещят и обясняват на народа за ГИГАНТСКОТО извращение, наречено Бойко Борисов!!!! Нищо подобно. Миналата година именно те му спасиха кожата от затвора, връщайки го на бял кон във властта. Къде е протестът ви срещу карикатурата Рашидов? Как така побойник на полицаи, пияница, простак, мултак и некадърник става за културен министър, а шефът на БИАД - не? Не разбирам къде е разликата. Жалки сте.

о

Колко мизерни са думите на хора, които сте цитирали. Некомпетентни, злобни, високопарни. На Слави Бинев мястото му не е там. Но, като гледам, какви са хората от културата, попадането на Сл.Бинев в парламента ми се вижда закономерно.

р

На 11 май 2013 год. Слави Бинев беше довел групичка от бивши затворници и наркоманчета пред НДК. Водеше агитки и на предизборните събрания на ГЕРБ и ги насъскваше да нападат физически присъстващите на митингите, като във В.Търново се стигна до сблъсъци с охраната и жандармерията и поваляне на съоръжения.

Мунчо

Слави Бинев и култура=Волен Сидеров и етична комисия?!!!

Мария-Мира

Моля да бъда извинена тристранно , защото се оказах най-неосведомената ...Не бях чувала за Слави Бинев! Дали да съжалявам , считайки този факт за ,,голям пропуск" или да не съжалявам?! Първото впечатление, което ми направи от снимката в прафил , ми заприлича по-скоро на ,,баровец"или на лъжепатриот, отколкото на ,,патриот"...След като прочетох драматичната му биография и непоследователното , недовършвано или свързано със спорт образование, считам за веобходимо да изразя становището си , а то е следното: Културата на даден народ превъплъщава неговия онаследен Дух, пресъздавайки традициите в осъвременяван постоянно стил! Явно, спортните успехи , както и съмнителната политическа ориентация на номинирания от ПФ не е впечатлила никого, особено след като става ясно, че той се е отзовал на предложеинието от Станишев ,,затворниците да излезнат и да се включат в митингите през май-2013 г.Едва сега той бива,,възнаграден"за усърдието си...

1222

Много неприятна личност и зрително и морално осмислена като поведение.Няма как нормалните хора в България които по чудо Божие все още съществуват да не реагират с бурно отрицание на подобен нагъл и безочлив натрапник.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.