Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Ако депутатите искат да чуят поробности за плана за възстановяване и устойчивост аз съм правилния човек. Това заяви пред бТВ вицепремиерът Томислав Дончев. Така той коментира разразилите се вчера скандали в парламента заради отсъствието на премиера Бойко Борисов.

"Смисълът на драматизацията вчера беше Борисов да бъде вкаран в Народното събрание и да бъде обиждан", заяви Дончев.

И допълни:

"Вчера бях в парламента, понеже имаше въпроси, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост и не ми дадоха думата. Смисълът на упражнението вчера не беше премиерът да дава разяснения по Националния план за възстановяване и устойчивост. Едва ли някой има съмнение, че ако някой трябва да прави разяснения и да предоставя информация, това съм аз. Под мое ръководство над 200 души работят по плана в последните 8 месеца. Ако някой трябва да дава разяснения, съм аз. В същото време виждам, че народни представители самоволно излизат на трибуната, изказват се. Надявам се тези неща да се наместят. Демокрацията понякога е процедура".

Според Дончев новият парламент е странен.

"Аз бях народен представител за няколко часа. Вчера също бях в парламента, в ролята си на член на кабинета. Този парламент е странен. Гледайки събитията от вчера, си мисля, че модусът на новото мнозинство е всички народни представители от ГЕРБ да бъдат заковани за банките, за да могат безгласно са бъдат обиждани и да им се вика "Оставка", което едва ли е смисълът на парламентаризма", коментира вицепрмеиерът в оставка.

Той коментира и критиките на депутата от "Има такъв народ" Филип Станев, че народни представители от ГЕРБ се държат "по-грозно от пияни бабаити в селска кръчма".

"Не съм чул подобни реплики, но за сметка на това чух отправени обиди от членове на новото мнозинство от трибуната. Персонално бяха обиждани членове на парламентарната група, членове на кабинета. Това ли е смисълът на парламентаризма? За това ли тези хора са изпратени там", запита Дончев.

На въпрос дали сега е било точното време Бойко Борисов да излезе в отпуск той отговори:

"Не за първи път замествам премиера, когато примерно той е в чужбина. Вероятно броят дни, в които съм го замествал, е 60-70. Може да наближава и повече".

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.