"Не преговаряме със задкулисието за власт и пари. Нито с Борисов за правителство, нито с ДПС за президент. Ние сме за открито и честно управление, което да започне разграждането на паралелната държава. Няма да правим голяма коалиция, няма да подкрепим правителство на Борисов. Ще подкрепим правителство на "Има такъв народ" по политики за разграждане на порочния модел на управление и грабеж"

С тези думи започна своето слово днес лидерката на БСП Корнелия Нинова. Тя говори дълго и представи петте най-важни приоритета за партията и заяви какви ще са първите законопроекти, които левицата ще внесе в деловодството на НС още днес. 

На първо място Нинова обясни, че сега е най-важно да се преправи и изпрати в ЕК българският план за възстановителния пакет на блока, от който очакваме около 12 млрд. евро. 

"Правителството на Борисов се провали в тази най-важна за развитието на страната задача. Срокът е 30 април и трябва да бъде мобилизиран експертен потенциал, за да се справим. Тук за нас е лесно - ние сме последователни и стабилни", заяви тя. 

Партията й ще внесе още днес в деловодството проект, който да промени закона за публичните финанси и с него да се сложи край на възможността на министър-председателя, който и да е той, да харчи безконтролно парите от данъците. 

БСП ще иска и мораториум върху назначенията в държавните фирми и върху концесиите. 

Левицата иска и данъчна ваканция, кредитен мораториум и пакет от помощи за семействата.