"Има такъв народ" няма да внася промени в Изборния кодекс, с които да се въведе мажоритарен вот за депутати. За сметка на това обаче ще внесе промени в закона за политическите партии, с които субсидията да стане 1 лв. на получен глас. Това каза зам.-председателят на партията Тошко Йорданов в словото си при откриването на новия парламент.

"Имаме парламент, който е различен от всички предишни. Закъсня с 6 месеца. Предишните управляващи се бяха вкопчили във властта. В парламента има представители на хората, които протестираха една година", каза Йорданов.

Той призна, че настоящият парламент едва ли ще изкара мандата си, но може да направи някои промени в Изборния кодекс.

"Да се махне ограничението за секциите в чужбина. Да се разпусне ЦИК и да се избере нова ЦИК. Да има видеонаблюдение на изборите", поясни Йорданов.

Той изтъкна, че "мажоритарните избори се правят с мнозинство".

"Партията, която ги предлага, няма това мнозинство", обясни Йорданов.

И допълни, че промените, които предлагат от "Има такъв народ" ще бъдат внесени още днес. С това Йорданов завърши краткото си слово.

Късно вечерта, в своето шоу по партийната телевизия "7/8ТВ" Тошко Йорданов обясни, че партията му не се е отказала от един от основните въпроси в референдума, а просто го отлага, докато има подходящ момент да се въведе.