Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Зам.-председателят на "Има такъв народ" - Тошко Йорданов, който е и новоизбран депутат, отправи заплахи към журналист от Нова телевизия. В предаването, което лично води Йорданов по телевизия 7/8 ТВ, сценаристът на Слави Трифонов се позова на Крумовите закони и обяви в ефир, че за лъжа се режат крайници.

„Една от националните телевизии изрече мазна лъжа в ефир – говоря за „Нова ТВ“. Техният журналист си позволи да излъже в обедната емисия без капка срам“, заяви Йорданов.

В предаването бе пуснат откъс от обедната новинарска емисията на Нова телевизия, където репортерът Благой Цицелков съобщава, че партията на Слави Трифонов била готова да приеме подкрепа – включително ДПС и ГЕРБ.

„Я го пуснете тоя хубавец пак... Ако бяхме в Крумова България за тази лъжа щяха да липсват части от тялото на това момче с микрофона“, казва Йорданов.

Благой Цицелков е обяснил думите си като грешка - без умисъл объркал двете парламентарни фракции.

„Става въпрос за неволна грешка по време на жива връзка в обедна емисия. По време на нея казвам „Има такъв народ” вместо „Изправи се! Мутри вън!”. От репортажа, излъчен малко по-късно, става ясно, че имам предвид „Изправи се! - Мутри вън!”, коментира пред Клуб Z Цицелков.

Към момента Тошко Йорданов не отговаря на опитите на Клуб Z да се свърже с него. 

Малко по-късно през деня обаче излезе и позиция на Нова тв. В нея се казва следното:

"Във връзка с допусната неволна репортерска грешка със замяна на имената на две политически формации
По време на живо включване в обедната емисия на NOVA на 13 април е допусната неволна репортерска грешка със замяна на имената на две политически формации - репортерът Благой Цицелков свързва позицията на „Изправи се! Мутри вън!“ с „Има такъв народ“. В излъченото видео, непосредствено след пряката връзка, информацията е напълно коректна.

Намираме за притеснителна връзката между една неволна репортерска грешка и Крумовите закони, направена от водещ, избран за народен представител. Подобни аналогии са смущаващи."

Коментари

 's picture

zazabg

цицелков

Той пък Цицелков е един журналист... Добре, че не беше хирург. Моля ви не омаловажавайте професията. Ако не прави разлика между две партии да не отразява такива новини. Да си води нещо, от което разбира - ако има такова.

..................

Е, според соросоидния "Кенеф Зет" - го е заплашил. Аз бих го нарекъл констатация. Но такива "грешки" са си чиста лъжа.
 's picture

zazabg

толкова си може

Не е задължително. Очевидно толкова му е капацитета на момчето. Само защо го пускат в най-гледаните телевизии на живо?!?!

....

Новият (стар) морал. Се ла ви.
i l's picture
i l
ivanll

Интересно

Заплаха не видях, но пък много "неволни" грешки правят определени медии. Човек ще вземе да си помисли че има някаква умисъл в тея "неволни" грешчици. Затова пък нещо не намирам статията в КлубЗ, за това как Бойко Борисов с обръщение във Фейсбук открито заплашва с "млади и буйни" симпатизанти на Герб опозиционните партии, ако не му вървят по свирката.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.