Златомир Загорчич се завърна като старши треньор в "Славия", обяви клубът от столичния квартал "Овча купел".

Сърбинът с български паспорт ще замени на поста Александър Тарханов, уволнен още в петък вечерта, когато "белите" загубиха с 1:3 от ЦСКА 1948 на своя стадион.

Това означава смяна на местата. Загорчич си тръгна 1 септември миналата година, а седмици по-късно беше привлечен руснакът. Още тогава раздялата със Заги, както го наричат във футболните ни среди, не бе посрещната добре от феновете на "Славия".

Под негово ръководство отборът спечели Купата на България и взе бронзовите медали в Първа лига. Сега е полуфиналист в турнира, но главната цел е да запази мястото си в елита. Сега "белите" са 12-и, само на 2 т. от дъното.

Повторният дебют на Загорчич ще е във вторник на реванша за Купата с "Арда" (0:0 в първия мач в Кърджали). Утре от 16 часа той ще бъде представен на пресконференция.

През есента на миналата година специалистът за няколко часа бе станал наставник на ЦСКА-София на мястото на Стамен Белчев. Когато обаче се канел да тръгне за София от Нови Сад, получил ново обаждане от собствениците на "червените", които го уведомили, че променили решението си. По-късно те ангажираха Бруно Акрапович.