През 2018 г. Димитър Друмев от Пловдив, тогава на 25 години, получава страшна диагноза - хронична миелоидна левкемия.

Започва лечение с тирозин-киназни инхибитори, които трябва да ограничат раковото заболяване. Но не водят до ефект за дълго - през месец януари Димитър започва да изпитва ужасни болки в главата, придружени с гадене и отпадналост. Идва в София, където първоначално го лекуват за главоболие. В болница "Токуда" обаче установяват, че е налице бластна криза на левкемията.

Бластната криза е етапа, в който хроничната левкемия става остра. В кръвта преобладават бластни клетки, протичането прилича на това при остра левкоза и води бързо до летален изход.

Димитър сега е във Варна и минава през втори курс на химиотерапия, но това няма да стигне за оцеляването му. Нужна е трансплантация на стволови клетки в Германия.

Нужните средства за лечение, разходи и последващи процедури достига 400 000 евро. Само първоначалната вноска за болницата в Германия е 207 хил. евро, непосилни за Димитър и близките му.

"Както може би разбирате нямаме много време. Затова ние, неговите близки и приятели се обръщаме към всички вас с молбата да ни помогнете да съберем необходимата сума за лечението на нашия скъп приятел. Димитър е страхотен човек, изпълнен с мечти и огромно желание да пребори болестта за да се върне отново към нормалния начин на живот. Нека му дадем този шанс!", призовават близките му във Фейсбук.

Можете да дарите на сметка:

IBAN: BG35STSA93000027867463
Титуляр: Димитър Крумов Друмев
BIC: STSABGSF
Адрес: Пловдив