Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Цялото изпълнително бюро на БСП подава оставка, но Корнелия Нинова остава лидерка.

Това заяви самата Нинова на пресконференция след изборния ден, като вчера тя не се появи, за да обясни за това, че левицата е напът да остане трета политическа сила.

"Току-що цялото ИБ подаде оставка. Ще изберем ново ИБ. Аз няма да подавам оставка. Бях избрана само преди 6 месеца с голямо мнозинство в партията. Предстоят формиране на парламент, важни въпроси", каза Нинова.

И допълни, че не може да хвърли партията във вътрешнопартийни избори, на каквито се избира лидерът на БСП. Нинова припомни, че вече е подавала оставка при по-малка загуба, но после се е отказала от това и си е взела поука.

Нинова изтъкна, че Бойко Борисов повече няма да е премиер.

"Това е само началото, този модел е проникнал навсякъде. Окончателното му отстраняване ще бъде дълъг процес. Нашата позиция е ясна, ние ще сме против този модел. Няма да подрепим никакво правителство, предложено от ГЕРБ. Със или без Бойко Борисов, от експерти или политици", заяви Нинова.

И допълни, че без БСП съществените решения не могат да се вземат, защото народът така е подредил партиите.

"За съжаление, след здравната, икономическата и социалната криза навлизаме и в политическа. Поставихме си цел да сме първа политическа сила. Не я постигнахме, даже отстъпихме. За нас това е тежка загуба. Но апокалиптчните картини са пресилени. Били сме в такова състояние. Излизали сме след това от него. Обективно и разумно отчитаме загубата и гледаме напред. За нас причините са ясни. Повечето български граждани гласуваха срещу всички партии в досегашния паламент. Възпрети сме като част от статувкото. Това е голямата ни грешка и вина. Не успяхме да докажем, че сме опозиция и алтернатива", каза Нинова.

И допълни, че повечето българи гласували за нещо ново, различно, за хора, които не са управлявали в прехода.

"COVID кризата повлия на нашия резултат. Част от нашите избиратели, най-вече възрастни хора, се изплашиха и не излязоха да гласуват", каза още Нинова.

Според нея вътре в партията е имало хора, които са работели за други партии. "Има такъв народ" и "Изправи се! Мутри вън!" също отнели гласове от БСП.

"Принципната ни позиция е анти-ГЕРБ коалиция", каза още Нинова.

И допълни:

"Ако всички опозиционни партии, които са се заявили за такива, държат на своите позиции и не отстъпят и не направят някакви компромиси".

Тя изтъкна, че може би предстоят предсрочни избори и в ръководството решили, че не може точно сега партията да остане без председател. Само двама души от изпълнителното бюро поискали и тя да подаде оставка.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.