Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Германия и Франция, които играят ролята на посредници в напрежението между Украйна и Русия, призоваха двете страни към сдържаност и за незабавна деескалация, като изразиха загриженост от нарастващия брой нарушения на прекратяването на огъня, предаде Франс прес.

Париж и Берлин потвърдиха снощи "подкрепата си за суверенитета и териториалната цялост на Украйна". Дипломатите на двете страни изразяват загриженост от нарастващия брой нарушения на прекратяването на огъня, след като ситуацията в Източна Украйна се стабилизира от юли 2020 г., подчертава се в съвместното изявление на двете западноевропейски страни, които призовават страните в конфликт да покажат сдържаност и да започнат незабавна деескалация.

Те добавиха, че следят "много внимателно ситуацията, особено придвижването на руски сили".

През последните дни американски и украински представители изразиха загриженост от пристигането на хиляди руски войници и военна техника на границата с Украйна. Президентът на САЩ Джо Байдън обеща на Киев подкрепата си срещу "руската агресия". Москва е смятана за поддръжник на сепаратистите, макар че Кремъл отхвърля тези твърдения, припомня АФП.

БТА

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.