Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Засега не е установено възрастта, полът или предишните заболявания на имунизираните да са рискови фактори при поставянето на ваксината на "АстраЗенека"

Това се казва в разпространено днес съобщение на Европейската агенция по лекарствата (ЕАЛ). Тя продължава проверката на много редките случаи на необичайно образуване на тромби след поставянето на препарата срещу COVID-19 (прекръстен междувременно на „Ваксзеврия“). Те доведоха до тридесетина смъртни случая в страни членки.

Причинната връзка между ваксината и тромбозите не е доказана, но е възможна и проверката продължава, допълват от ЕАЛ.

Препоръчва се хората, получили от тази ваксина и които имат съмнения за образуването на съсиреци и други странични въздействия от препарата, описани в листовката, незабавно да се обърнат към лекар.

Европейският регулатор повтаря оценката си, че ползите от „Ваксзевриа“ са повече от вредите. Проверкатата бе предприета след съобщения от няколко държави за смъртни случаи на ваксинирани с този препарат след образуването на тромби, довели до инсулти, инфаркти и белодробни емболии.

Очакванията са да бъде издадена актуаризирана препоръка за ваксината. Това трябва да стане на заседанието от 6 до 9 април на Комисията за оценка на риска в областта на фармакологичната бдителност (PRAC) към ЕАЛ.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.