Протестиращи в Мианма излязоха отново на улиците, за да поискат връщане към демокрацията, само ден след като силите за сигурност в страната убиха над 100 души, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Протести имаше в двата най-големи града Янгон и Мандалей, както и в други население места. В някои от тях полицията отново употреби сила.

Най-малко 114 души бяха убити вчера - в най-кървавия ден от началото на протестите срещу извършения на 1 февруари военен преврат, с който беше свалено избраното правителство на Аун Сан Су Чжи. Няколко от жертвите са деца на възраст под 16 години, отбелязва АП. Общият брой на убитите до момента след 1 февруари достигна най-малко 420 души. 

По-рано двама най-висши служители на ООН осъдиха военната хунта на Мианма. В съвместно изявление Алис Уайриму Ндериту, специален съветник на ООН за превенция на геноцида, и Мишел Бачелет, върховен комисар на ООН по правата на човека, призоваха военните в Мианма „незабавно да спрат да убиват самите хора, които са длъжни да обслужват и защитават.", съобщи CNN.