Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Всички държави-членки на ЕС са разбрали "колко е важно за пред света всеки от нас да знае, че ще получи пропорционално ваксини, колкото са необходими", заяви премиерът Бойко Борисов във Фейсбук след заседанието на Европейския съвет днес.

"Борбата с тази пандемия иска ваксиниране. Разпределението на ваксините трялбва да е разпределено по начин, по който едновременно всички да можем да излезем от пандемията. Има много спорове, но накрая, днешната ключова дума е солидарност, заедност", каза лидерът на държавата с най-бавна ваксининация в ЕС.

Борисов увери, че са отчетени "всички проблеми - относно лични данни, хората, които не могат да бъдат ваксинирани, имат заболявания или не са успели да се ваксинират" при обсъждането на цифровия дигитален сертификат за ваксиниране.

"Възможността на хората да могат да пътуват свободно, да се движат свободно - основен принцип в Европейския съюз - да бъде спазена. Зеленият цифров дигитален сертификат да бъде в услуга за по-бързо и леко придвижване и да не се стига до карантиниране", обясни Борисов, но не става ясно какво значи, че проблемите са "отчетени".

Премиерът заяви и че производителите на руската ваксина "Спутник V" са представили данните си. 

Помощ с ваксини може да има и със САЩ, каза Борисов и спомена и включването на американския президент Джо Байдън в заседанието.

"Беше голяма радост за нас да участва и президента на САЩ г-н Байдън, който ни каза да се обръщаме към него, както и помежду си като "Джо",", заяви той.

Европейските лидери са подкрепили прокуратурата ни и в случая с руските шпиони. 

Премиерът обяви, че днес евролидерите са получили информация за руската ваксина "Спутник V". „Те са представили своите документи в Европейската агенция по лекарствата. Тепърва ще се одобрява, ако се одобри в следващите месеци - най-рано - юни”, добави Борисов.  

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.