Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Германия влиза в най-строгия локдаун от началото на пандемията навръх Великден. Забранява се събирането на повече от петима души от не повече от две домакинства на едно място дори и навън.

Тази година има рекорден интерес към участие в българските парламентарни избори от сънародниците ни, живеещи в европейската страна – при обичайно 100 заявления за гласуване в секция този път има по средно 250.

Реално гласуващите са около пет пъти повече, тъй като мнозинството отива да гласува без предварително заявление. Дали германските власти ще позволят провеждането на вота за български депутати сега е под въпрос.

Не е ясно и дали решението няма да се взима на локално ниво и това да доведе до възможност за гласуване само в някои провинции. Отговор трябва да дойде до края на седмицата.

 

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.