Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Съдът остави за постоянно в ареста и петимата задържани за шпионаж в полза на Москва. Заседанието продължи почти цели 24 часа - от 6 сутринта вчера до 5 сутринта днес. 

От обвинението твърдят, че са събрали достатъчно доказателства срещу т.нар. резидент - Иван Илиев, бивш шеф във Военното разузнаване, неговия бивш колега и настоящ шеф на секретното деловодство в парламента Любомир Медаров, заместник-шефа на дирекцията за бюджета и разходите на армията в министерството на отбраната - полковник Петър Петров, и двама действащи служители на военното разузнаване, пише БНТ. 

Защитата - адв. Петър Петков, обясни, че задържането му било незаконосъобразно и необосновано. Причината - прокуратурата не посочила кои са сведенията, които групата събирала, за да предаде на Русия. Едва след като станело ясно какви са документите, тогава можело да се прави извод дали те са класифицирана информация, пък съобщава БТА.

Оказва се, че при обиски в кабинета и дома на полковник Петър Петров са намерени документи с поверителен гриф на НАТО, твърдят източници на националната телевизия. 

Петров е награждаван от министъра на отбраната. Той е на този пост от пролетта на 2017 г. Адвокатът му коментира, че решението на съда не е обосновано и ще го обжалва.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.