Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Великобритания заяви днес, че застава до България срещу "злонамерената активност" на Русия, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Лондон допълни, че Москва се опитва да подкопае суверенитета на съюзник в НАТО.

"Напълно подкрепяме усилията на България да разбие предполагаем шпионски кръг и да вземе мерки срещу враждебните действия на Русия на нейна територия", заяви днес британският външен министър Доминик Рааб в туит.

Българската прокуратура съобщи вчера, че шестима българи са обвинени в шпионаж в полза на Русия, включително високопоставени служители на министерството на отбраната и военното разузнаване.

Според обвинението престъпната група е била ръководена от бивш началник във военното разузнаване, завършил школата на ГРУ, когото прокуратурата нарече „Резидента“. Той е вербувал лица, които са имали достъп до класифицирана информация, важна за нашата страна, ЕС и НАТО.

Главният прокурор Иван Гешев нарече акцията по разкриването на групата за шпионаж в полза на Москва „безпрецедентна в новата ни история“. А също така и в европейската.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.