Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Посолството на Русия в България възропта срещу поредния опит "да се забие клин в руско-българския диалог" и призова за прекратяване на спекулациите относно делото за шпионаж, в хода на разследването на което бяха задържани шест души, докато се чака решение на съда.

Това се посочва в изявление с официалната позиция на представителството на Москва, предаде ТАСС.

"В условията на усложнена международна обстановка очевидни са "неуморните" опити да се забие клин в руско-българския диалог и за пореден път да се демонизира страната ни. Както следва от днешния брифинг на българската прокуратура разследването на задържаните на 18 март лица, обвинени в шпионаж в полза на чужда държава, все още не е приключило. Очакваме, че до произнасянето на съда по това дело, спекулациите относно предполагаемото участие на Русия в разузнавателни дейности срещу интересите на България, да престанат", се казва в изявлението.

Руското посолство изразява увереност, че "делото ще се проведе на деполитизирана, безпристрастна и обективна основа в строго съответствие с нормите на българското и международното законодателство".

По-рано в петък българската прокуратура съобщи, че шестима служители на българското министерство на отбраната и военното разузнаване са задържани по подозрение в шпионаж за Руската федерация.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.