Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Руският шампион "Зенит" (Санкт Петербург) ваксинира срещу COVID-19 феновете си, които закупят билети за домакинските мачове. Това личи от съобщение на официалния сайт на клуба и във всичките му комуникационни канали.

Първата възможност бе на двубоя с "Ахмат" (4:0) в събота.

В информацията се казва, че на стадион "Газпром арена", който ще приеме и мачове от Евро 2020, е открит мобилен кабинет за имунизиране. 

Желаещите трябва да са навършили 18 г., да носят паспорт, здравна книжка и да докажат, че нямат противопоказания да приемат ваксината.

Посочено е къде точно се намира кабинетът - трибуна и сектор.

Предложението важи за мачовете до края на сезона. В Русия "Спутник V" се поставя безплатно на местните граждани.

Средната посещаемост на домакинските срещи на "Зенит" е около 17 хиляди зрители през този сезон. 

В началото на този месец социологическо проучване на "Център Левада" показа, че едва 30 процента от руснаците искат да си поставят "Спутник V". Това е с пет на сто по-малко при предишен сондаж, направен месеци по-рано.

Наскоро реномираното списание "Лансет" публикува данни, според които ваксината има 91% ефективност.

Русия е на седмо място в света по брой починали от коронавируса и на трето в Европа.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.