Гари Холт - лидерът на Exodus, който прекара 9 години по турнета със "Слеър", коментира възможността за завръщане на траш легендите.

Той взе участие в предаването Headbangers Con миналия уикенд, където бе попитан има ли такава възможност, например за турне или за специално участие някъде, пише zrockradio.bg.

"Това е въпрос, на който не мога да отговоря. Просто не зависи от мен, а от по-важните члнове в групата. Но, ако останалите кажат след година, примерно: "абе знаете ли какво – дайте да направим няколко шоута заедно" – аз съм на линия! Доколкото ми е известно, с групата е свършено, последното шоу беше на 30 ноември 2019. А в същото време аз съм изцяло отдаден на Exodus.“

Холт започна да замества китариста на "Слеър" Джеф Ханеман още през 2011 г. След смъртта му през 2013-а той се превърна в пълноправен член на групата, като в същото време остана и член на Exodus. Холт е на китарата и в последния студиен албум на "Слеър" – Repentless, който излезе през 2015 г.

Групата преживя и още една тежка раздяла - с култовия им барабанист Дейв Ломбардо, който си тръгва и се връща няколко пъти. Само вижте как се справя той, сниман с тази drum-cam:

Миналия август сегашният барабанист на бандата Пол Бостаф потвърди, че се занимава с напълно нов проект, оглавяван от Кери Кинг. Двамата са прекарали по-голямата част от миналата година в правене на нова музика, с надеждата да я запишат, когато пандемията поутихне.

Впоследствие Бостаф даде интервю пред австралийска медия, в което каза, че новата група ще звучи като "Слеър", но това няма да е търсен ефект:

„Просто Кери пишеше песни за "Слеър" през цялата си кариера, има си определен стил. Като създател на музика, не можеш просто да промениш стила си, само защото групата ти се е разпаднала…Така че, ако харесвате тежка музика и сте фенове на "Слеър", ще харесате това.“

А ето и спомен от класическия "Слеър" от ст. "Васил Левски" от 2010 г.

 

За сметка на това пък  само преди дни стана ясно, че Дейв Ломбардо и Скот Иън от "Антракс" участват в саундтрака към филма Thunder Force, който ще дебютира по Нетфликс на девети април. Комедийният екшън е режисиран от Бен Фалконе, а във филма играят Мелиса Маккарти, Октавия Спенсън, Пом Клемънтийф и други, съобщи на свой ред zrock.bg.