Тази вечер от 22 часа са първите осминафинални реванши в Шампионската лига. По-интересната двойка е "Ювентус" - "Порто" (1:2 в първия мач), а втората противопоставя "Борусия" (Дортмунд) и "Севиля" (3:2).

Юве излиза на поправителен срещу "драконите" начело с голямата си звезда Кристиано Роналдо, за когото също е въпрос на чест да елиминира "Порто", като се има предвид, че е кадър на "Спортинг".

В първия двубой "Старата госпожа" избегна погром. Тимът едва в края на двубоя намери себе си, намали резултата чрез Киеза, а можеше дори да изравни. "Порто" показа, че може да е много опасен и на контри.

Наставникът на торинци Андреа Пирло не може да разчита на наказания Данило и на Родриго Бентанкур, който лекува коронавируса. Неколцина футболисти са контузени, начело с Пауло Дибала.

Най-важните титуляри за португалския тим са налице.

Този сезон "Севиля" със сигурност няма да спечели Лига Европа - турнирът, за който има абонамент, а е напът и рано да отпадне от Шампионската лига. В тима много внимателно са гледали последния мач на "Борусия", в който съперникът им поведе с 2:0 на "Байерн", но бе обърнат и победен - 2:4.

И двата отбора се представят колебливо в първенствата на страните си, "Севиля" отпадна и за Кралската купа след горчиво поражение срещу "Барселона".

"Борусия" ще излезе без половин дузина контузени, независимо че се завръщат Бюрки и Пишчек. На линия не са Джейдън Санчо, Аксел Витсел, Марсел Шмелцер и т.н.

В "Севиля" проблемите от това естествено са много по-малко - с травма е само Алейш Видал.