Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Кмета на Кръстава - да има конфликт"

"Решението за Кръстава - готово за конфликт. Мустафа Еюпов - Ангел Димитров е идвал да лобира за него - имаше данни за самосезиране на Лебанов - решението е готово - изчаквам; удар"

Това е една малка част от записките в известното тефтерче на бившия шеф на комисията за конфликт на интереси Филип Златанов. Пред Клуб Z кметът на велинградското село Кръстава Мустафа Еюпов обясни, че според него действията на комисията срещу него са под диктовката на "десетката". В тефтерчето на Златанов фигурира цифрата 10, като според някои с тази цифра са подправени инициалите ДП.

"Попитайте във Велинград кой управлява".

Така отговори Еюпов на въпрос защо смята, че личо "десетката" е предприела атака срещу него. Кметът изрично изтъкна, че не казва имена, защото не иска нови неприятности.

Интересен факт е, че сигналът срещу Еюпов е подаден от общинските съветници от ДПС. А кметът е бил избран с подкрепата на ГЕРБ и въпреки това комисията се е произнесла, че той е в конфликт на интереси. Впоследствие обаче Еюпов обжалвал пред съда и решението било отменено. Той бил обвинен за това, че е купил водопроводна тръба от фирма, в която работи жена му. Еюпов е кмет от 1999 г. и никога не е бил избиран от ДПС. За пръв път става кмет с подкрепата на БЗНС.

"Кмета на Вълчедръм - не тр.д. има конфликт"

"Вълчедръм - да се движи бързо"

С тези наброски в тефтерчето на Златанов е отбелязан казусът на Иван Барзин, кмет на Вълчедръм, област Монтана. Барзин е кмет на Вълчедръм от 1995 г. с подкрепата на БЗНС.

"Сигналът беше за това, че съм назначил жена си за фелдшер в училището през 2000 г.", каза Барзин пред Клуб Z.

Той бил подаден от шефа на местната структура на ГЕРБ. На изслушването Барзин казал, че жена му е с 37 години стаж и ако трябва да я уволнява, по-скоро той ще напусне кметския пост.

"През 2000 г. закон за конфликт на интереси нямаше", заяви Барзин. В крайна сметка комисията се произнесла, че в неговия случай няма конфликт на интереси.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.