Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Делян Пеевски не е сред водачите на листи за ДПС на предстоящия парламентарен вот на 4 април, заявиха за Клуб Z запознати с хода на заседанията в централата на партията. Но всичко е предпоследно. Движението все още не е обявило официални имена и ще направи това в последния момент -  срокът за регистрация на списъците с кандидати в районните избирателни комисии изтича на 2 март в 17 ч. 

Според партийци самият Пеевски не искал отново да е кандидат за народен представител. Бизнесменът политик получи много номинации за кандидат от местните структури, при това от различни региони - разбира се, след Ахмед Доган, който обаче се оттегли от всекидневната политика през 2013 г. и за пореден път благодари на съпартийците си, но отказа да участва. И след председателя Мустафа Карадайъ. Окончателното решение предстои. 

Карадайъ се очаква да е начело на две листи - в Кърджали и в Шумен. В първия район водач винаги е председателят на ДПС. В листата там няма да бъде Хасан Азис - дългогодишният кмет на града, като според запознати причината е, че почетният председател предпочитал списъците да не се пълнят с хора, които няма да станат депутати впоследствие.

Шумен е един от важните, но сложни райони за партията, твърдят партийци. Очаква се членът на ръководството на партията и юридическо острие в парламента Хамид Хамид да поеме третото място там. До последно не беше ясно къде в списъците попада д-р Нигяр Джафер, която сега е депутат от Шумен и е един от най-ценните парламентарни кадри на движението като експертиза. 

Халил Летифов - шеф на транспортната комисия в 44-ото Народно събрание и член на ръководството, вероятно също ще поеме две листи - Стара Загора, откъдето бе избран и сега, и Благоевград - където бе Пеевски през 2017 г. 

Сред популярните депутати и експерти на ДПС засега д-р Хасан Адемов се очаква отново да води в Добрич - за втори път, въпреки че преди това винаги е бил народен представител от Разград. Рамадан Аталай - този път е в Пловдив-област, като досегашният депутат от този избирателен район - Джевдет Чакъров, поема първото място в Силистра. В Пловдив-град първи в списъка се очаква да е депутатът Танер Али - досега избраник от Търговище. А в Пловдив-град се очертава да е най-лидерската битка - с Бойко Борисов, Корнелия Нинова, Христо Иванов на терен.

В Търговище на свой ред пък се очаква Джейхан Ибрямов да поведе ДПС. На предишните избори стана народен представител от Ловеч.

Въртележката в избирателните райони на лицата на движението обаче не е нещо изненадващо, а по-скоро обичайно. 

Икономическият експерт на ДПС Йордан Цонев вероятно ще е начело във Враца, друг представител на партийното ръководство - Станислав Анастасов - във Видин. Той бе за кратко екоминистър, когато Искра Михайлова стана евродепутат за първи път. За нея се говори, че ще участва в парламентарите избори от Пазарджик.

Велислава Кръстева запазва водаческата си позиция от вота пез 2017 г. в избирателен район Плевен, откъдето е и родом - гласят още неофициалните партийни решения. 

Морските региони - Варна и Бургас - вероятно ще бъдат с водачи младежки лидери и настоящи депутати - съответно Ерджан Ебатин и Севим Али. Във Велико Търново се очаква водачът да е отново от младите кадри - Мъстън Мъстънов.

В трите избирателни района в София не е ясно кои ще са лицата на ДПС. Но в столицата партията е имала представителство само веднъж досега - и то предимно заради неочаквано преразпределение на остатъчните мандати по системата Хеър-Ниймайер.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.