Мажоритарният собственик на "Левски" Наско Сираков отличи усилията на премиера Бойко Борисов за стартиране на процедура за отдаване на концесия на стадион "Георги Аспарухов" на "сините".

Това бе официално обявено вчера от Министерството на младежта и спорта, след като ден по-рано Министерският съвет извънредно е включил арената в правителствен план за концесиите в периода 2021-2027 г. Дотам се стигна заради апел на Сираков по-рано тази година държавата да помогне за "Герена".

Бившият национал говори по темата край паметника на Васил Левски - целият тим поднесе венец и цветя там по случай 148 г. от обесването на Апостола.

"Държавата още не ни е дала стадиона на концесия, изпълни само първата стъпка, заяви Сираков пред репортери. - Използвам случая да благодаря на премиера Бойко Борисов, той направи и невъзможното в такива кратки срокове. Жалкото е, че не можем да му се отблагодарим както трябва. Призовавам хората, които са под него, да бъдат също толкова експедитивни и да ни помогнат да доведем нещата от тази първа стъпка до финалната права."

Голмайстор №1 в историята на клуба добави, че си е поставил за цел "Левски" да придобие стадиона още когато е взел акциите преди девет месеца. И това е нещото, което го е вълнувало най-много, покрай оцеляването на "сините" - мечта, но и цел, както се изрази. Така много по-лесно ще привлечем стратегически инвеститор и ще имаме европейски стадион, който освен дом на левскарите ще ни носи и приходи, рече един от Четвъртите в света.

"Разбира се, че няма да има държавно финансиране, ние сме частно дружество, каза Сираков по повод много вълнения в обществото още от сряда вечерта. - Държавата прави това, което искаме и се надявам, че така ще продължи. Топката вече е в нас и се надявам да стигнем скоро до договор за концесия. Както и да намерим инвеститор, с който да завършим стадиона."

Вчера интервю по темата за клубния сайт даде изпълнителният директор Павел Колев. По думите му концесионна такса ще има, но "Левски" ще се бори държавата да не иска такава в даден период от време.