Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Полицията в Мианма повдигна ново обвинение срещу свалената от власт лидерка на страната Аун Сан Су Чжи, което може да позволи тя да бъде задържана за неопределено време без да бъде изправена пред съда. Това заяви днес адвокатът й, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Правният ѝ защитник заяви пред журналисти след среща със съдия в столицата Найпидау, че Су Чжи е обвинена в нарушаване на член 25 от Закона за справяне с природните бедствия, който е използван за съдебно преследване на хора, нарушили въведените заради коронавируса рестрикции.

Су Чжи, която бе свалена от власт с военен преврат на 1 февруари, вече бе обвинена в притежание на радиостанции, внесени без да бъдат регистрирани.
Максималното наказание за нарушаване на ограничителните мерки заради COVID-19 е затвор до три години.

Новото обвинение обаче може да позволи лидерката да бъде задържана за неопределено време, защото промяна в Наказателния кодекс, внесена от хунтата миналата седмица, позволява задържане без постановление на съда.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.