УЕФА обяви шест промени на домакински стадиони за мачове в първите плейофни кръгове на Шампионската лига и Лига Европа.

Отбори от Германия, Испания, Португалия и Норвегия не могат да приемат съперниците си на своите арени заради мерките срещу коронавируса в своите държави.

Това постави централата в ситуация да търси други решения и срещите ще преминат на неутрални терени.

Шампионска лига, осминафинали

"РБ Лайпциг" - "Ливърпул" ще се играе на 16 февруари от 22 часа на "Пушкаш арена" в Будапеща. Причината е, че Германия е затворила границите си за идващи от Великобритания.

"Атлетико" (Мадрид) - "Челси" отива на ст. "Арена Национал" в Букурещ - на 23 февруари от 22 ч. Причината е същата. И двата отбора ще имат дълги пътувания, което допълнително утежнява и без това тежкия им график от местните първенства и турнири.

"Борусия" (Мюнхенгладбах) - "Манчестър Сити" също е преместен в Будапеща. Датата е 24 февруари.

Лига Европа, 16-финали

"Бенфика" - "Арсенал" е на "Стадио Олимпико" в Рим на 18 февруари от 22 часа. Тук има проблем и с реванша, тъй като по същата причина, по която "топчиите" не могат да пътуват до Лисабон, няма как "орлите" да влязат в британската столица.

Така не е ясно къде ще е ответният сблъсък на 25 февруари. Вариант засега е Атина, но Гърция обяви, че планира затягане на мерките и затова домакин може да се окаже друга страна.

"Реал Сосиедад" - "Манчестър Юнайтед" ще е на стадиона на "Ювентус" в Торино, вместо в Сан Себастиян. Датата е 18-и, от 19:55 ч. 

"Молде" (Норвегия) - "Хофенхайм" е даден на испанския град Виляреал, тъй като не включва отбори от Англия или други страни, за които Испания е сложила катинар. И тази среща е на 18 февруари.