Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Ирански духовник твърди, че ваксината срещу COVID-19 превръща хетеросексуалните в хомосексуални, пише днес британският таблоид "Дейли мейл".

Аятолах Абас Табризиан сподели твърдението си в платформата за съобщения Telegram, където има почти 210 000 последователи, съобщава изданиего, цитирайки израелския всекидневник "Джерузалем пост".

„Не се приближавайте до онези, които са получили ваксината COVID. Те са станали хомосексуалисти", е написал аятолахът.

"Дейли мейл" цитира ЛГБТ активиста Питър Тачел, който заявява, че твърденията на духовника „демонизират“ както ваксината, така и гей общността.

„Аятолах Табризиан съчетава научното невежество с груб призив към хомофобия“, казва той.

Изданието цитира и иранския дисидент Шейна Войуди да казва:

"Подобно на други духовници от режима, Табризиан свързва всички неуспехи със сексуалността. Духовниците в Иран страдат от липса на знания и на човечност. Всъщност целта му е да сплаши хората да не се ваксинират, докато лидерът на режима и други негови представители са получили (ваксината на) Pfizer, но не я предоставят на хората с оправданието, че нямат доверие на Запада."

През януари миналата година в социалните медии беше споделено видео, на което се вижда как Табризиан изгаря американски учебник по медицина, твърдейки, че за ислямската медицина такива книги са „без значение“.

Хомосексуалността се наказва със смърт в Иран.

Смята се, че хиляди гейове са екзекутирани в страната след Ислямската революция 1979 г., посочва "Дейл мейл".

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.