Дългоочакваният нов договор между "Мерцедес" и Люис Хамилтън е факт. Той е за една година, обяви отборът, а в изявлението има думи на световния шампион и на боса Тото Волф.

Тази година британецът ще опита за осми път да вземе титлата във Формула 1, като по този начин задмине Михаел Шумахер. Само в един от случаите Люис не е бил пилот на "сребърните стрели".

Предишният контракт изнече в края на миналата година, а още от средата й имаше много спекулации. По време на сезона и двете страни оповестиха, че преговори за нови подписи ще се водят след края на шампионата. И чакането започна.

Не е ясно какви са заплатата и бонусите на Хамилтън. В изтеклия договор той заработваше по 40 милиона паунда твърда сума за 12 месеца. "Дейли мейл" твърди - без позоваване, че 36-годишният ас може би е отстъпил от финансовите си претенции заради пандемията.

Люис Хамилтън се присъедини към "Мерцедес" през 2013 г. и записа 74 победи с тима. Оттогава той не е ставал №1 само два пъти - в първата си година (най-високо бе Себастиан Фетел), и през 2016-а, когато отстъпи титлата пред съотборника си Нико Розберг. 

Базираният във Великобритания германски отбор ще представи новия си болид на 2 март. Сезон 2021 започва на 28 март в Бахрейн, след като за втора поредна година стартът в Австралия бе отложен.

Преди броени дни Хамилтън публикува в социалните мрежи снимки и видеа от високопланинската си подготовка - сега той тренира със ски и във фитнеса.