„Синът на президента Румен Радев не е задържан от органи на МВР или отвеждан в РПУ. Неверни са и твърденията, че събирането по повод на рожден ден е било в столично заведение, както и за отказ на родителите му да го придружат до дома след проверка за самоличност. 

Жалко е, че представители на изпълнителната власт стават съпричастни в тиражирането на неистини, и от друга страна, погазват законовите гаранции за закрила на личността на непълнолетни.“  

Позицията бе разпространена от прессекретариата на държавния глава Румен Радев. 

По-рано през деня здравният министър Костадин Ангелов потвърди пред медии в Кюстендил, че Георги Радев е бил сред младежите, присъствали на събиране на адрес на столичния бул. „Христо Ботев“. Но не съобщи нищо повече, защото „имате твърди високи очаквания от министъра на здравеопазването“. И препрати към МВР. 

Снощи МВР информира, че при една от проверките на СДВР и столичната РЗИ за спазването на противоепидемичните мерки в София полицаите са реагирали на сигнал от гражданин за струпване на хора и изхвърлени на улицата предмети. На място те установили 14 лица - 11 тях непълнолетни и 3-ма пълнолетни. Ненавършилите пълнолетие били призовани да се явят в 4-то РПУ с родител по случая. Родителите на един от младежите са отказали да дойдат и да вземат детето си. Един от пълнолетните, присъствали на адреса, се е ангажирал да го съпроводи до дома му, гласеше „безименното“ съобщение на полицията. Друга официална информация по случая от институциите в изпълнителната власт няма. 

Георги Радев е син на президента от първата му съпруга Гинка Кесякова.