182 са новите регистрирани случаи на коронавирус у нас за последното денонощие, показват данните на Единния информационен портал. Положителни са 6,8 на сто от направените общо 2663 теста. Най-много са новозаразените в София - 80. В статистиката следват Благоевград - с 27 и Кюстендил - с 14 нови случая.

Починалите за изминалите 24 часа са 20 души, а излекуваните - 60. 

Общо 3126 пациенти с коронавирус остават в болница, като 278 от тях са настанени за лечение в интензивни отделения, става ясно още от дневната статистика, която по традиция в понеделник сутрин отчита по-малък брой тестове и новорегистрирани пациенти с коронавирус в сравнение с другите дни от седмицата.

Общият брой на поставените дози ваксини у нас е 57 038, като ваксинираните за последното денонощие са 22-ма. 

Днес се очаква да пристигнат още 17 550 дози от ваксината на „Пфайзер“/„Бионтех“. От логистичния център на Летище София те ще бъдат разпределени в страната.

Вече е в ход третата фаза на имунизацията срещу коронавируса. Ваксини на „Оксфорд-Астра Зенека“ ще се поставят на медици, служители на силовите министерства и структури от националната сигурност. Ваксинацията започна от лекари от „Пирогов“, „Александровска болница“ и ВМА.