Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Литва не планира да използва руската ваксина "Спутник V" срещу COVID-19. Това обяви министър-председателката на страната Ингрида Шимоните.

"Казват, че "Спутник V" е добра ваксина, но Путин не иска да я използва за лечение на руснаци - той я предлага на света като поредното хибридно оръжие "разделяй и владей", написа Шимоните в "Туитър", като добави, че "нито има новина тук, нито нещо добро за човечеството".

Пред журналисти тя уточни, че Литва не планира да използва руската ваксина, защото тя не е регистрирана в никоя държава от ЕС. И не е оценена от Европейската агенция по лекарствата.

Върховният представител на ЕС по външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел изрази надежда, че руската ваксина срещу COVID-19 скоро ще бъде използвана в целия ЕС. По време на посещението си в Москва Борел каза, че "Спутник V" била "добра ваксина за цялото човечество".

На въпрос дали Литва ще закупи тази ваксина, ако бъде регистрирана в ЕС, Шимоните отговори, че не може да се ръководи от предположения.

"Европейската агенция по лекарствата решава коя ваксина да се регистрира, а не г-н Борел. Няма да има повече коментари по тази тема, "Спутник" не е ваксината, която сме включили в нашето портфолио за ваксинация", заяви тя.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.