Ново двадесет в Патриотичния фронт.

След като в сряда съпредседателите му Валери Симеонов и Красимир Каракачанов се срещнаха с премиера Бойко Борисов и после засвидетелстваха пред медиите своята сплотеност, днес на лидера на НФСБ му хрумна, че Фронтът все пак може и да се разцепи. Поводът - стария: назначаването на Орхан Исмаилов (НПСД) за заместник-министър на отбраната.

Припомняме, че от ПФ се обявиха против назначаването му с мотива, че НПСД, част от Реформаторския блок, е протурска партия. Симеонов и Каракачанов изложиха аргументите си пред Борисов и сега чакат решението му ще го освободи или остави на работа в МО. Лидерите на НФСБ и ВМРО посочиха, че вътре в двете формации трябва да бъде взето решение какви позиции ще заемат, ако премиерът откаже да подпише заповед за освобождаването на Орхан Исмаилов и избегнаха отговорите на въпросите каква ще е съдбата на коалицията, ако едните решат, че спират да подкрепят кабинета, а другите - обратното.

Днес в кулоарите на парламента Симеонов посочи, че все пак е възможно НФСБ и ВМРО да вземат различни решения. На въпрос ще разцепи ли това Фронта, бе лаконичен:

"Е, ами не съвсем. Въпрос на бъдеще е. Политическият съвет на коалицията предстои. Не е желателно".

В коментар Каракачанов отвърна с отегчение:

"Такова нещо не може да се случи".