Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Нали помните старите номера от училище – най-лесно постиганото мнозинство беше за решението да заметем следите и да изгорим дневника на класа. Така изчезваха и ниските оценки на някои, и неизвинените отсъствия на други. Това, което на толкова ранна възраст не винаги допускахме, е, че някои учители са си записвали и на друго място кого са изпитали и колко са му писали. Че класната си води и на друго място списък с отсъствията на поверените й ученици. Че си има тефтерче, което пази истината.

След малко и за германците.

В малко по-зряла възраст работата ме срещна с групичка местни дерибеи, каквито най-често наричаме мутри. Всички в градчето говореха, че тези момчета си купуват кметове, депутати, контролни органи и т.н. Но едно е „хората говорят“, друго е да имаш доказателства. И така си живееха необезпокоявани и без доказателства – и мутрите, и кметът, и прокурорът, и няколко депутати. Единият ми намигна и с доволна усмивка тихичко сподели: Ти какво мислиш, че ние не си записваме в тефтерчето на кого колко сме дали, а?

Онези тефтери

Актуалното състояние на онези тефтери гласи „откраднати“. Ама кое точно е откраднато? Онова, в което пише ДП, или онова, в което пише 10? Как така един експерт твърди, че тефтерите са влизали в съда, а една съдийка твърди обратното? Как специално създадената парламентарна комисия е трябвало да свърши някаква работа само върху ксерокопия? Кой изобщо е писал тези тефтери? Един или два са? А имало ли е изобщо тефтери?

Някой реши, че като изгори дневника, ще приключи целия случай. Засега е очевидно, че прокуратурата веднъж прожектира снимки на страници, на които числото 10 е разчетено като „??”, а пък съкращението ДО – като „(???). След това обаче в медиите изтекоха същите страници, на които и 10, и ДО много ясно изглеждат като ДП. Някой рисува? Или пък трие?

Парадоксът е, че след „кражбата“ на „тефтерите“ няма база за сравнение – кое е оригинал и кое е фалшификат. И двете думи са в кавички, защото все още нямаме достатъчно доказателства нито за наличието на онези тефтери, нито за тяхната кражба. Нека повярваме обаче. Но тогава възникват въпросите - може някой да е дорисувал ДП така, че да изглежда като 10. Може и някой да е поизтрил части от 10, за да изглежда като ДП. Разбира се, че всички са убедени в първия вариант, но на теория не можем да изключим и втория. Не можем и да избягаме от въпроса защо ДП се е превърнал в 10, а ББ не се е превърнал в 88?

Този подъл интернет

Единствената добра новина в случая е, че сценаристите на тази досадна история са учили основите на дезинформацията и контрадезинформацията в аналоговите години на пишещите машини, тиражните вестници и новините в 8 вечерта. Вероятно са чували и за Джулиан Асандж, и за Едуард Сноудън и вероятно се сещат, че техните истории също имат общо с работата им. Те продължават да вярват в контролираното изтичане, но и продължават да не разбират, че светът се променя доста по-бързо от мисленето на техните господари. Годината е 2014 и тази история не може да бъде затворена просто така – независимо дали наистина тефтерите са откраднати, независимо дали нарочно са подхвърлили разминаването между ДП и 10, независимо дали вярват, че са изгорили дневника на класа. Днес просто пълното изгаряне не е възможно и изтече ли нещо веднъж, то никога не спира да тече. Или може би точно това е целта...

Като резултат имаме тотално недоверие. Никой не вярва на прокуратурата, никой не вярва на ДП, никой не вярва обаче и на тези, които уж се борят срещу него. Точно това е най-удобната среда за разцвета на всяка 10-ка. И точно затова след президентските избори в Румъния и победата на етническия германец Клаус Йоханис, много хора изразиха съжаление, че и тук си нямаме германско малцинство. Разбира се, че асоциацията е с правовия ред, не толкова с бирата. А подобни евтини номера с подправени и изчезнали тефтери, гарнирани с видима безпомощност за реакция, могат да доведат дотам, че утре ще бъде достатъчно някоя партия да обещае германска окупация, за да спечели изборите.

Ключови думи

Коментари

ББ е Вашият Кошмар.

Задачата е следната: Колко години затвор се полагат за фалшификация на веществено доказателство? Особено когато тази фалщификация е извършена от длъжности лица на същата тази прокуратура. Особено когато тази фалшификация има за цел повлияване на процеси и събития в другите власти - парламент, изпълнителна власт. Особено когато тази фалшификация е повлияла върху изборния резултат на проведени парламентарни избори. Ще ви дам и джокер. Въпросът може да се сведе до: Колко години се дават за държавен преврат в демократична държава, член на ЕС?

Ало, ало

Бедров, допускането че 10 е преправено на ДП е просто за интрига, нали? Дори и без да е експерт си личи, че ДП е препреавено на 10. На същия ред има написано 14, а на долния 15. И се вижда, че Златанов пише единицата с по-стъмна чертичка отгоре наляво и надолу. И не подчертава единицата. Много нескопосан фалшификат, именно затова "изчезнаха" и тефтерите.

Дидо

Ей, продажни журналистчета, до гуша ни дойде от интригантските ви статии! Ти Иван Бедров със сигурност също си номер в някое друго тефтерче. Айде, спрете се малко, бе хора! Стига сте хвърляли кал по всички. Много ви се ще да внушите, че разлика между Делян Пеевски и Бойко Борисов няма, но има.Хората знаят това, поне тези, които мислят с главата си.

Роси

Ей, ама как скокват защитниците на ББ... Я да помислим, Иван Бедров разсъждава защо някой е подменил ДП с 10, а не е подменил ББ с 88, например (трудно ми е да измисля маскировка на ИФ и ЦЦ). Тоест, манипулаторът е искал да скрие Делянчо мамин, а не ББ. А другият вариант е, че е било дразнещо в едно тефтерче редом да стоят ДП и ББ... В шибана държава нищо не знаеш...

К.К.

Б.Б. е 66

За сега си имаме само партии които обещават само Руска окупация!

Тефтерчето си свърши работата! Това което искаха да докажат управляващите го доказаха! Сега то изчезна мистериозно без да навреди на правораздавателния процес, както вече каза Цацарович! То е ксерокопирано, заснето, публикувано в тази необходима част, ако изобщо го е имало и с това делото няма да спре!

Оня, дето помни

Кой разигра целия цирк с тефтерчето показва това. че, че ДП стана 10, но ББ не стана 66. А можеше.

вложител в КТБ

Търсете Цветан/може Цветанов,може Василев/ той знае

Бедров, пак ни съобщаваш неща, дето ги знаем. Малко по-креативно го давай.

аз пък искам

асоциация с германския футбол,бира бол.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.