Цветана Пиронкова загуби от Серина Уилямс на четвъртфинал на турнира в Аделаида - подготвителен за Откритото първенство на Австралия - 1:6, 4:6.

Първата ни ракета при дамите бе равностойна на бившата №1 в света при предишния им двубой - на US Open през 2020-а, но днес това рядко ѝ се отдаваше.

Американката проби още първия сервис гейм на Цвети и нататък нямаше проблеми в откриващия сет, в който записа три брейка. Вървеше сервисът ѝ, не позволяваше да се стига до дълги разигравания, а Пиронкова направи много грешки, най-вече от форхенд.

Във втория сет Цвети поизравни играта, макар че не успя нито веднъж да притисне опонентката си на нейния начален удар, докато на своя трябваше да полага усилия.

При 5:4 за Серина и сервис на българката Уилямс стигна до три мачбола. Пловдивчанката не трепна и ги отрази, но се пропука първият ѝ сервис, което позволи на ветеранката да я пречупи.

От четвъртия опит тя взе сета, а оттам и мача. Дотук 22-кратната шампионка от Шлема демонстрира отлична форма на Зеления континент.

Цвети Пиронконва записа две победи на турнира в Аделаида, а преди това още три в квалификациите на „Аустрелиън оупън“. Тя очаква жребия за голямата надпревара.