Валентин Антов се сбогува с ЦСКА-София - снощи защитникът бе трансфериран в италианския "Болоня". Той е преотстъпен до края на сезона с опция за откупуване след това. Клубът от Серия А може да я задейства автоматично при определени условия.

20-годишният талант бе следен от много клубове от Западна Европа и слухове за негово заминаване имаше поне от година.

"Офертата дойде сега, всичко стана много бързо, заяви днес юношата на ЦСКА на контролата на вече бившия му отбор срещу врачанския "Ботев" (3:1) на ст. "Българска армия". - Такъв шанс се пада веднъж в живота. Искам да се докажа. Италианския футбол е известен с добрите си защитници. Отивам в добър отбор, в който мога да се изградя."

Той обясни, че не се е чувал по телефона с бившия си съотборник Кирил Десподов, който преди две години беше продаден на "Каляри", но не успя да се наложи в тима - поне досега, и отново е преотстъпен (от есента на "Лудогорец").

Разговарял е със старши треньора на "Болоня" Синиша Михайлович, с когото няма търпение да се срещне наживо, както и с новите си съотборници.

"Отивам, за да се боря за мястото си, рече Антов. - Ще дам всичко от себе си, това е голяма крачка. Заради Брекзит в Англия вече е невъзможно да се отиде. Вече ме интересува само "Болоня". Пожелавам си някой ден да получа наградата за най-добър защитник на Серия А. Това ще е сбъдната мечта."

Последното е по повод двете награди, които младокът взе днес - за №2 в анкетата "Футболист на годината" и за Най-добър защитник. Връчиха му ги Димитър Пенев и Весела Лечева, чиято фирма "Дакс медия" държи правата на журналистическата класация.

"Гледам напред, към звездите, искам да се развивам. А на феновете на ЦСКА, които са най-верните, пожелавам титли и нов стадион", завърши Антов.

Пред погледа му ЦСКА-София би "Ботев" (Враца) с 3:1 с обрат. Даниел Генов откри за гостите в 10-ата, но още в 17-ата Али Соу изравни. В 23-тата Тиаго направи 2:1, а за крайното 3:1 се разписа Адалберто Пиняранда в 52-ата.

Дебют за ЦСКА-София направи привлеченият вчера халф Федерико Варела.