Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

До края на лятото, до 21 септември, всеки в Германия ще е получил покана за ваксинация срещу COVID-19. Това заяви германската канцлерка Ангела Меркел късно снощи на извънредна пресконференция след срещата си с представители на фармацевтични компании и премиерите на федералните провинции.

Ако планът й не успее, това ще коства сериозна загуба на гласове за ХДС на изборите, които също са през септември.

Меркел и правителството обмислят също така строг контрол по европейските граници, не са против и затварянето им, но това може да се реши само на общо заседание с другите членки на ЕС.

Канцлерката смята, че ЕС е действал правилно досега въпреки забавянето на ваксинирането и че не е въпросът в това колко ваксини ще се произведат, а колко могат да бъдат доставени, тъй като логистиката е основното предизвикателство.

Тя предупреди и че мутациите на вируса са твърде опасни и това налага спазването на строги мерки за по-дълъг период от време.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.