Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Стотици хора са арестувани при вчерашния военен преврат в Мианма, съобщи японската агенция Киодо, цитирана от БТА. Местни медии информират, че всички членове на управляващата партия Национална лига за демокрация, които са били в столицата Найпидо, били задържани. Мнозина от тях били там за новата сесия парламента, която трябваше да започне в понеделник вечерта. Техните съпруги били поставени под домашен арест.

Водачката на Национална лига за демокрация и фактически премиер Аун Сан Су Чжи беше поставена под домашен арест в столицата, но й разрешили да се разхожда отвреме на време в двора на къщата, съобщил партиен източник.

Сред другите задържани са партийни членове от етнически малцинства и виден филмов режисьор, който преди е бил арестуван от полицията заради критичен коментар във Фейсбук срещу военните.

Вчера военните отстраниха от постовете им 24 министри и заместник-министри и назначиха 11 нови. Девет от новоназначените министри са свързани с военните.

Партията на Су Чжи поиска днес от хунтата да я освободи и да признае резултатите от изборите миналия ноември, които тя спечели, предаде Ройтерс. Превратът беше посрещнат с масово осъждане в целия свят. САЩ заплашиха да възобновят санкциите си срещу Мианма, припомни агенцията. Според нейните информации до днес остава неизвестно къде се намира Су Чжи, която е носителка на Нобелова награда за мир.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.