Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

48 000 дози от ваксината на "Астра Зенека" очаква България на 7 февруари. Това потвърди тази сутрин пред БНТ директорът на Агенцията по лекарства Богдан Кирилов.

Следващата доставка от 75 000 дози е планирана за 14 февруари. Още 136 000 дози трябва да пристигнат до края на месеца.

Както и Клуб Z писа, това прави общо около 260 000 дози от ваксината общо само за този месец.

След като миналата седмица Европейската комисия издаде разрешение за употреба на ваксината на "Астра Зенека", сега се очаква да бъде публикувана и продуктовата информация, потвърди Богдан Кирилов.

В Агенцията по лекарства вече е направен превод, но се очаква одобрението на ЕК. Кратката характеристика ще бъде качена на интернет страницата на Министерството на здравеопазването и на Изпълнителната агенция по лекарства. Ще бъде разпратена до всички медицински специалисти в страната.

Тази сутрин у нас бяха доставени още 17 550 дози от ваксината от ваксината срещу COVID-19 на "Пфайзер" – "Баионтек". Ваксините ще бъдат разпределени до всички точки на страната.

"Днес получихме поредната доставка от ваксината на "Пфайзер" - 17 550 дози. Вече ще има доставки всяка седмица. През идната седмица се очакват подобно количество от нея - 17 500, третата седмица на февруари 23 000 и последната седмица 26 000. През март месец се очакват да пристигнат 104 000 дози от ваксината", съобщи изпълнителният директор на Агенцията по лекарствата Богдан Кирилов.

Следващата доставка на ваксината на "Модерна", която е планирана за седмицата от 8 февруари, ще бъде намалена с 2000 дози, тоест вместо 8000 дози ще получим 6000, уточни той, но увери, че в рамките на месеца количеството ще бъде компенсирано.

Както Клуб Z писа, 105 души са ваксинирани у нас за последното денонощие. Така общият им брой става 41 125. От тях 13 084 са ваксинираните с две дози от препарата.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.