Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Международен екип учени откри в Северен Мадагаскар миниатюрен хамелеон, който е най-малкото известно влечуго в света, съобщи ДПА.

Единият открит екземпляр е мъжки, а другият женски. Мъжкият е дълъг само 13,5 мм. Това го прави най-дребното влечуго от известните 11 500 вида. Мъжкарят обаче е добре надарен за възпроизводство, защото пенисът му е 18,5 процента от целия му размер. Женският екземпляр е по-голям - дълъг е 19 мм. Затова и на мъжкия му трябват по-големи гениталии. Подобна надареност е характерна за малките хамелеони.

Латинското име на хамелеона е Brookesia nanа. Той е описан от специалисти от баварската колекция по зоология и от университета в Брауншвайг.

Специалистите не са успели да открият други представители на този вид. Малките хамелеони често имат и малки хабитати.

БТА

 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.