Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Президентът на САЩ Джо Байдън разговаря по телефона с френския си колега Еманюел Макрон и изрази желание за укрепване на двустранните връзки, съобщи Ройтерс, като се позовава на изявление на Белия дом.

Байдън изтъкнал също ангажимента си за укрепване на трансатлантическите отношения посредством НАТО и американското партньорство с Европейския съюз, се добавя в изявлението. Двамата лидери се договорили също съвместно да работят по "общите приоритети във външната политика, включително Китай, Близкия изток, Русия и региона Сахел в Западна Африка.

Франция, традиционен съюзник на САЩ, е една от първите страни, с чийто лидер Байдън разговаря през първите дни от президенството си, отбелязва агенцията.

В съобщението си за разговора между Байдън и Макрон Елисейският дворец изтъкна, че двамата са констатирали голямо сходство във вижданията си по големите международни теми, в частност борбата срещу COVID-19 в рамките на Световната здравна организация и срещу климатичните промени след връщането на САЩ в парижкото споразумение за климата, предаде Франс прес.

В антуража на френския президент посочили, че "приятелският и делови разговор" се е провел на английски език и е продължил близо час.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.