Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Белгия забрани маловажните пътувания както зад граница, така и от чужбина.

Мярката влиза в сила на 27 януари и ще важи до 1 март.

Решението бе взето на днешното заседание на правителствения Консултативен комитет. Оттам уточниха, че става дума за развлекателните и туристически пътувания. Целта е те да бъдат ограничени през т.нар. карнавална ученическа ваканция през февруари, за да бъде намален рискът от разпространение на мутацията на COVID-19.

Пътуванията по важни причини ще бъдат разрешени, но ще трябва да бъдат декларирани. Става дума за семейни причини като съвместното родителство, лечение, работа и пребиваване в различни страни или пък пътуване с чисто професионална цел.

Същевременно е възможно отваряне на фризьорските салони от 13 февруари, както и възобновяване на други от т.нар. "контактни професии", ако епидемиологичните показатели са добри.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.