Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Реформаторският блок" няма да отстъпи от подкрепата си за зам.-министъра на отбраната Орхан Исмаилов, въпреки че е притеснен от ултиматума на "Патриотичния фронт". Това обяви пред "Нова телевизия" лидерът на ДСБ Радан Кънев. Според него Исмаилов бил сериозен професионалист, който заслужава мястото си.

Не виждам друг негов грях освен турското му име, каза Кънев.

Той уточни, че до момента е имал кратки разговори с Валери Симеонов и представители на "Патриотичен фронт", но предстоят още, които ще са по-сериозни.

Радан Кънев посочи, че позиция на блока за изолиране на ДПС от властта не означава изолиране на българските турци, като идеята е те да участват в управление без посредници.

"Има хора, които отговарят на изисквания и са стигнали до позиции, а името и вярата им със сигурност не трябва да имат значение", посочи Кънев.

Според него атаката срещу Исмаилов дава огромна възможност на ДПС да атакува управляващата коалиция и да засили позициите си. Кънев отказа да коментира вариант за оттегляне на кандидатурата, ако от това зависи кабинетът. Той израи надежда, че има шансове да се стигне до разбирателство.

Коментирайки лидерският въпрос в "Реформаторския блок" Кънев посочи, че симпатизантите искат такъв да бъде избран, за да се знае кой носи отговорност. Самият той се смятал за подходящ да поста, защото бил показал, че може да носи отговорност.

Кънев обясни, че не се бърза Блокът да стане партия.

"Ще успеем да стигнем и до конгреса, на който ще присъстват всички", каза още Кънев.

Лидерът на ДСБ критикува и някои от новите назначения във властта.

Кънев реагира остро на номинацията на Радослав Миленков за шеф на "Фонда за гарантиране на влоговете". Според него преди да се стигне до назначение в тази институция е нужно да има обсъждане, поне с банкерите, а още по-добре публичен дебат.


Друга притеснителна кандидатура било издигането на кандидатурата на Станимир Флоров за шеф на "Автомобилна администрация", който бе разследван за вземане на подкуп по времето когато беше шеф на ГДБОП.

Кънев посочи, че тази кандидатура изглежда като "трудоустрояване".

"Изглежда си търси работа, не може да се върне на предишния си пост и му предлагат този, неприятно е", уточни лидерът на ДСБ.

Коментирайки евентуалния нов управител на БНБ, Кънев каза, че блокът няма кандидатура.

"Не виждам име, което да вдигне доверието в банковата система. Важно е да има критерии и ние ще ги предложим", допълни още той.

Кънев уточни, че за управител на БНБ е нужна силна фигура, която да успокои системата и да върне доверието в нея.

Ключови думи

Коментари

Развеселен

Евалата, показа се като мъж и лидер. Кунева, Лукарски, защо мълчат? В такива моменти се решава лидерството на РБ, не на конгресите...

Долу неграмотните и простите!

Ето така се разпространяват клюките днес - чрез просташки, дебилни компромати на неосведомени в нета, които още по-простите от тях ДСБ-тролчетата четат, харесват, пишат плюсчета!

007

За сведение на неограмотените писарушки! ! ! ! Радан е ПОСЛЕДНИЯ от всички лидери на партии в РБ, който чак днес се "показа като мъж" на жена си и получи "евалата" на ДСБ-троловете...Защото ТЕ НЕ ЧЕТАТ нито какво каза Лукарски, нито какво каза Ненчев и Корман, че даже Кунева от Брюксел.

Развеселител на дебили

Развеселителю, преди да се изказваш неподготвен - направи ПЪРВО справка и НЕ ПИШИ глупости, за да се вижда колко не си адекватен с информациите. Лукарски се ИЗКАЗА ПРЪВ и защити Орхан Измаилов в интервю пред Бълг. национ. телевиция преди всички останали!

Maria Salvador

Разни "развеселени" отворковци коментират, като облъчват с простотията на наосведомени другите още по-прости от тях..... Радан се изказа ПОСЛЕДЕН от всички, а пръв от всички Лукарски защити Орхан Исмаилов. Евалата е за него!

xxxx

Прави впечатление, че има редовни писарушки, които каквото и да каже Радан - винаги е "супер и евалата". Няма значение дали е ОК или не е. И заедно с това-веднага слагат компромат и клевета на Кунева и Лукарски....До кога ще се води мръсна война с недостойни, просташки изцепки?

Един

Ясно е, че партията на Касим Дал и ДПС са двете страни на една монета. Ако ПФ не подкрепи назначението, то този факт ще лъсне с пълна сила с подкрепата която ще получи от ДПС. Именно това е проблема на новата коалиция, да не лъсне ачик-ачик обстоятелството, че коалицията която ни управлява е ГЕРБ-РБ-ДПС!

ЧЕП

ПАРВЕНЮТО НЯМА НУЖДА ОТ КЛАКЬОРИ А ОТ ТРЕЗВА САМООЦЕНКА

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.