Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Служителите в сектор "Туризъм" - рецепционисти, камериерки, сервитьори, готвачи и част от наземния персонал на летищата в София, Варна и Бургас и др., да бъдат приоритетно ваксинирани.

Това са поискали от Националния борд по туризъм в писмо до вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова, с копие до министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов и до председателя на Националния ваксинационен щаб проф. Красимир Гигов. От борда настояват всички тези служители "да бъдат включени приоритетно в националния ваксинационен план преди старта на летния сезон". 

"Cчитaмe зa ocoбeнo вaжнo тoвa пpeдлoжeниe дa бъдe peaлизиpaнo c oглeд ocигypявaнe, oт eднa cтpaнa, нa бeзoпacнocт и cигypнocт нa cлyжитeлитe в ceĸтopa, ĸoитo пopaди xapaĸтepa нa cвoятa дeйнocт ĸoнтaĸтyвaт c мнoжecтвo xopa и ca пpяĸo излoжeни нa pиcĸ oт зapaзявaнe c СОVІD-19, a oт дpyгa - пoдoбнo peшeниe щe cъздaдe cepиoзнo ĸoнĸypeнтнo пpeдимcтвo зa Бългapия в мeждyнapoднaтa ни ĸoмyниĸaция ĸaтo бeзoпacнa и cигypнa дecтинaция", мотивират искането си oт Haциoнaлния бopд пo тypизъм.

Припомняме, че според плана за ваксинация (в пет фази), първо се имунизират медицинските служители, следвани от педагогическия персонал. Следват служителите, които отговарят за поддържането на функционирането на основни за обществения живот дейности (като ВиК и ел. сектора, например). В четвъртата фаза са хора над 65-годишна възраст и лица с придружаващи хронични заболявания. В петата са уязвими групи от населението поради високи епидемиологичен риск от инфектиране, свързан с условията и начина им на живот.

В момента се намираме между първа и втора фаза.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.