Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

На извънредно заседание правителството отпусна 3,7 млн. лв. за подпомогане на общините Гоце Делчев, Костинброд, Лъки и Столична община.

"Винаги сме действали максимално бързо,  за да могат кметовете по общините и населените места веднага да започнат своите аварийни дейности", отбеляза премиерът Бойко Борисов, цитиран от правителствената информационна служба.  

Представителите на местната власт, които присъстваха на правителственото заседание благодариха на премиера Борисов за подкрепата, която държавата им оказва. 

По бюджета на Столична община Министерският съвет отпуска 965 000 за почистване на коритото на река Искър от язовир „Панчарево“ до корекцията при летище „София“, се казва в съобщението на кабинета.

„Заедно с почистването на реката ще можем да изградим и вело алея и пешеходна алея покрай река Искър в района на „Панчарево“ и това да стане и място за разходка на хората. Всеки лев инвестиран в превенция се връща в пъти“, каза кметът на София Йорданка Фандъкова. 

Община Костинброд ще бъде подпомогната с 1 155 000 лева.

„Подкрепата, която ни давате е изключително нужна. Реката заля село Петърч, което не се е случвало от 15 години, заля и част от Костинброд, което не се е случвало повече от 10 години. Започваме дейности по превенция и възстановяване на последиците от наводнението на територията на общината ни“, заяви кметът на Костинброд Трайко Младенов.

Общо на 947 310 лева възлиза подкрепата, отпусната от правителството на днешното заседание за община Лъки. Със средствата ще бъде укрепено срутището в с. Дряново, както и ще бъде укрепен участък от пътя Лъки – Крушово – Манастир.

Кметът на Лъки не пропусна да похвали премиера Борисов. 

„Гордея се с това, че имаме такива управници и много бързи мерки от Ваша страна. Учудвам се на Вашата енергия, която давате на хората на България и успявате да стигнете до всеки човек в страната“, казал Валентин Симеонов, цитиран от правителствената пресслужба.

Симеонов беше категоричен, че е изключително важно срутището да бъде укрепено и изрази надежда, че още през настоящата седмица ще бъдат започнати дейностите.

Община Гоце Делчев ще бъде подпомогната от правителството с 663 751 лева, с които ще бъдат изградени подпорна стена за укрепване на десния бряг на р. Туфча и улица в с. Брезница. Заместник-кметът на Гоце Делчев Саид Иброш също благодари за своевременната реакция на кабинета. Отбеляза и значението на финансовата помощ, която правителството оказа наскоро и за болницата в града. 

 

 

Коментари

Giga Shadow's picture
Giga Shadow
Giga Shadow

“да изградим и вело алея и

“да изградим и вело алея и пешеходна алея покрай река Искър в района на „Панчарево“ и това да стане и място за разходка на хората.“ Ми то има изградена такава и то много хубава алея на брега на Панчаревското езеро откъм страната на Лозенската планина

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.