"Лудогорец" представи днес новия си треньор Валдас Дамбраускас. Специалистът от Литва заяви, че големите очаквания за задължително спечелване на титлата в Първа лига не го плашат.

Според Дамбраускас "Лудогорец" има сили да се пребори за нова титла. Неговият договор е за 2.5 години, като заменя освободения през октомври Павел Върба. Досегашният временен треньор Станислав Генчев остава в щаба на Дамбраускас като помощник.

"Клубът е свикнал да бъде шампион, но мога да кажа, че всеки войник мечтае да бъде генерал. Затова целта ми е да донеса десета поредна титла", каза Дамбраускас.

И допълни, че един треньор по футбол не трябва да се страхува, защото прави това, което обича.

"Напрежение идва, но то идва от целите, които човек си поставя сам за себе си. Не харесвам думата страх, футболът трябва да носи удоволствие", добави Дамбраускас.

Треньорът разясни, че стилът на един отбор се определя от резултатите и целите.

"Моята роля като треньор е да вкарам конкретиката, която липсва на "Лудогорец", за да тръгне нагоре. Няма да променям нещо генерално, но ще вкарам моите идеи, за да се подобрят нещата", обясни той.

До момента "Лудогорец" няма нито един нов футболист, който да е привлечен по време на зимната пауза. Шампионите имат подписан предварителен договор с вратаря Серджио Прат от "Грьонинген", който влиза в сила от лятото.

"Лудогорец" ще проведе зимната си подготовка в Турция.